Varukorg
Har du ett konto? Logga in här.

Hoppsan! Med den här varukorgen blir det ingen fruktsallad. Ingen fara, lägg till någon av våra populära produkter för att säkra din framgång.

2024-01-22

Fruktkorg på jobbet – en rättighet?

frukt på arbetsplatsen

Frukt på jobbet kan för de flesta av oss tyckas som en självklarhet. Men fortfarande är det många arbetsplatser som saknar fruktkorg. Är det ett aktivt val eller bara något som företaget ännu inte tagit ställning till?

Bananagate har vi nyligen fått tal del av. På Fruktleveransen levererar vi fruktkorgar till flera vårdinstanser och ser dessa som kanske de viktigaste korgarna: ge personalen tillgång till bra energi så de orkar med sitt värdefulla jobb. Att bananerna höll på att tas ifrån dem kändes otroligt ledsamt. Som tur var tog sig ledningen samman och valde att behålla den förmånen. Men, ska vi inte börja se fruktkorgar på arbetsplatser som rättigheter och inte förmåner?

Frukt på arbetsplatser: Förmån eller rättighet?

Rätten till frukt på jobbet är inte bara en arbetsförmån utan en investering i de anställdas hälsa och välbefinnande. En hälsosam arbetsmiljö kan skapas genom att införa små men meningsfulla förändringar och tillgängliggörandet av frukt är en sådan positiv förändring. Genom att främja hälsosamma vanor kan arbetsgivare inte bara öka produktiviteten utan också skapa en positiv och stödjande arbetskultur. 

Fruktkorg är för många en förmån, men kanske ska vi börja se det som en rättighet? 

  • Att tillhandahålla frukt sänder en positiv signal till de anställda om att arbetsgivaren bryr sig om deras välbefinnande. Det kan även bidra till att skapa en positiv arbetskultur.

  • Att tillgängliggöra färsk frukt på arbetsplatsen är ett effektivt sätt att uppmuntra anställda att göra hälsosammare val. Frukt är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter, vilket bidrar till att stödja immunförsvaret och minska risken för sjukdomar. Genom att erbjuda en variation av frukter skapas en hälsosam och näringsrik arbetsmiljö.

  • En näringsrik kost är direkt kopplad till ökad energi och förbättrad koncentration. Genom att ge anställda tillgång till frukt under arbetsdagen kan arbetsgivare främja högre energinivåer och därigenom öka produktiviteten. Den naturliga sockernivån i frukt ger en snabb energiökning utan att skapa de negativa bieffekterna som kan följa med sockerrika snacks och drycker.

  • Hälsosam mat har visat sig ha positiva effekter på mental hälsa. Frukt innehåller näringsämnen som är kopplade till förbättrad kognitiv funktion och minskad stress. Genom att erbjuda frukt på arbetsplatsen kan arbetsgivare stödja de anställdas mentala hälsa och minska risken för utbrändhet.

Så låt oss se till att frukten får den plats den förtjänar på arbetsplatsen. 

© 2024 Fruktleveransen. Alla rättigheter reserverade.