Varukorg
Har du ett konto? Logga in här.

Hoppsan! Med den här varukorgen blir det ingen fruktsallad. Ingen fara, lägg till någon av våra populära produkter för att säkra din framgång.

2023-11-15

Kan du skillnaden på clementin, mandarin och satsuma?

Citrusfrukter är en självklar del i våra fruktkorgar, speciellt under vinterhalvåret. Även om clementin, mandarin och satsuma är nära släkt och delar många likheter, finns det små men signifikanta skillnader mellan dem. Låt oss berätta och sedan får du själv avgöra vilken som är din favorit.

Clementin:
Clementinen är en hybrid av mandarin och apelsin och är känd för sin sötma och saftighet. Den är vanligtvis liten och rund med ett tunt, lätt avtagbart skal. En av de mest framstående egenskaperna hos clementiner är deras söta och milda smak, vilket gör dem till en populär snacksfrukt, särskilt under vintermånaderna. De är också fröfria eller har mycket få kärnor, vilket gör dem enkla att äta.

Mandarin:
Mandariner är en bredare kategori som inkluderar olika sorter, varav clementin är en. Till skillnad från clementiner kan mandariner variera i storlek, form och smak. Skalens textur kan vara tjockare än clementinens och mandariner kan vara mer fyllda med kärnor. Smakprofilen varierar också och vissa mandariner kan vara sötare medan andra har en lätt syrlighet.

Satsuma:
Satsuma är en specifik typ av mandarin, och det som särskiljer den är dess löst sittande, lättavtagbara skal och dess sötma. Denna variant härstammar från Japan och är känd för att vara en av de enklaste mandarinerna att skala. Dess smak är söt och mild, och den innehåller oftast få eller inga kärnor. Satsumas är vanligtvis något plattare än andra mandariner och har en karakteristisk smörig och saftig konsistens.

Oavsett vilken variant du väljer, erbjuder dessa citrusfrukter en härlig och näringsrik smak som berikar ditt kostintag och ger dig viktiga näringsämnen som vitamin C och antioxidanter.

Du hittar hela vårt sortiment av fruktkorgar, fruktlådor och påsar här.

© 2024 Fruktleveransen. Alla rättigheter reserverade.