Varukorg
Har du ett konto? Logga in här.

Hoppsan! Med den här varukorgen blir det ingen fruktsallad. Ingen fara, lägg till någon av våra populära produkter för att säkra din framgång.

2023-10-11

Plommon – Den lilla superfrukten som ger stora fördelar

Plommon är en mångsidig och näringsrik stenfrukt som har älskats av människor över hela världen i århundraden. Dess sötma, saftighet och hälsosamma egenskaper gör den till en populär ingrediens i många rätter och även i våra fruktkorgar. Men vad är det som gör plommon så bra för dig? Häng på så berättar vi!

Plommon är rik på Antioxidanter

Plommon är en utmärkt källa till antioxidanter, såsom vitamin C och betakaroten. Dessa föreningar hjälper till att skydda kroppen mot fria radikaler, som kan skada celler och orsaka åldrande och sjukdomar. Antioxidanter bidrar också till att stärka ditt immunsystem och skydda mot infektioner.

Plommon främjar Matsmältningen

En av de mest kända fördelarna med plommon är deras förmåga att främja en sund matsmältning. Plommon är rika på kostfiber, särskilt löslig fiber, som hjälper till att förhindra förstoppning genom att mjuka upp och öka tarmrörelsen. De kan också lindra symtom som gasbildning och uppblåsthet.

Plommon minskar risken för kroniska sjukdomar

Forskning har visat att regelbundet intag av plommon kan minska risken för olika kroniska sjukdomar. Deras höga antioxidantinnehåll har kopplats till minskad risk för hjärtsjukdomar och vissa former av cancer. Dessutom kan de hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna och reglera blodtrycket.

Plommon är bra för hud och hår

Plommon innehåller även vitaminer och mineraler som är bra för din hud och ditt hår. Vitamin C främjar kollagenproduktionen, vilket ger din hud en sund lyster och minskar rynkor. Betakaroten, som omvandlas till vitamin A i kroppen, bidrar till att hålla din hud och ditt hår friska och starka.

Plommon för vikthantering och blodsockerkontroll

Även om plommon är sötade av naturen, har de ett lågt glykemiskt index (GI), vilket innebär att de inte höjer blodsockernivåerna dramatiskt. Detta gör dem till ett bra alternativ för personer som försöker hantera vikten eller kontrollera sitt blodsocker. Fiberinnehållet i plommon hjälper också till att hålla dig mätt längre, vilket kan förhindra överätning.

Plommon förbättrar benhälsan

Plommon är rika på mineraler som kalcium och fosfor, som är avgörande för en stark benhälsa. Dessa mineraler är särskilt viktiga för att förebygga benskörhet och osteoporos. Regelbunden konsumtion av plommon kan bidra till att stärka benen och minska risken för frakturer.

Plommon i fruktkorgen när säsongen är igång

Under säsong finns dessa läckra stenfrukter med i många av våra fruktkorgar, exempelvis Fruktkorg Reko365 eller Fruktkorg Original. Men dessa goda egenskaper går att njuta av även i torkad form. Plommons rikedom på antioxidanter, fiber och vitaminer gör dem till ett utmärkt tillskott till din kost. Så låt oss inkludera plommon till vår kost och njuta av deras fördelar för kropp och hälsa.

© 2024 Fruktleveransen. Alla rättigheter reserverade.