Varukorg
Har du ett konto? Logga in här.

Hoppsan! Med den här varukorgen blir det ingen fruktsallad. Ingen fara, lägg till någon av våra populära produkter för att säkra din framgång.

2023-06-28

Ekologisk frukt – vad är det egentligen?

I takt med att fler och fler människor blir medvetna om vikten av en hälsosam och hållbar livsstil, har intresset för ekologiska livsmedel ökat. Bland dessa spelar ekologisk frukt en betydande roll. Hos oss på Fruktleveransen är över 70 % av allt vi producerar ekologiskt. Nedan går vi igenom vad som klassas som ekologisk frukt.

Organiskt jordbruk och fruktodling:

Ekologisk frukt odlas med metoder som är skonsamma mot miljön och främjar biologisk mångfald. Inom ekologiskt jordbruk undviks användning av syntetiska bekämpningsmedel, konstgödsel och genetiskt modifierade organismer (GMO). Istället fokuseras det på att bygga upp friska jordar genom användning av naturliga gödselmedel och kompostering, samt på att upprätthålla en balans mellan skadedjur och nyttiga insekter genom integrerad skadedjursbekämpning. Denna odlingsmetod bidrar till att bevara den biologiska mångfalden och säkerställa att frukten är fri från syntetiska kemikalier.

Inga syntetiska bekämpningsmedel:

En av de mest betydelsefulla skillnaderna mellan ekologisk frukt och konventionellt odlad frukt är användningen av bekämpningsmedel. Inom ekologisk odling tillåts endast naturliga bekämpningsmetoder, som exempelvis användning av insekter, växtextrakt och naturliga oljor för att kontrollera skadedjur och sjukdomar. Detta minimerar risken för att människor och miljön exponeras för potentiellt skadliga kemikalier.

Fri från genetiskt modifierade organismer (GMO):

I ekologisk frukt är användningen av genetiskt modifierade organismer (GMO) strikt förbjuden. Detta innebär att frukten är helt naturlig och inte genetiskt manipulerad för att uppnå vissa egenskaper. Genom att välja ekologisk frukt kan man vara säker på att man undviker potentiella risker och kontroverser som är förknippade med GMO.

Ekologisk frukt smakar bättre

Ekologisk frukt har inte bara hälsofördelar, utan har också oöverträffad smak och kvalitet. Det beror på att ekologiska frukter ofta odlas i mindre skala och får mogna naturligt på plantan innan de skördas. Detta ger frukten mer tid att utveckla sin smak och näringsprofil. Dessutom stödjer man genom att välja ekologiskt jordbruk hållbara jordbruksmetoder som främjar markens hälsa och bevarar vattenresurser.

Hos oss på Fruktleveransen tycker vi det ska vara självklart att du som kund ska kunna välja ekologisk frukt oavsett om du är ute efter en fruktkorg eller fruktlåda. Vi strävar även efter att minska vår miljöpåverkan årligen samt utöka det ekologiska utbudet. Våra processer är certifierade och vi står under kontroll av SMAK. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Välkommen att njuta av våra ekologiska fruktkorgar och ekologiska fruktlådor.

© 2023 Fruktleveransen. Alla rättigheter reserverade.